Βέρρος Κωνσταντίνος επετειακές εκδηλώσεις Μαξίμειου Πολιτιστικού Κέντρου

Ο Βέρρος Κωνσταντίνος στις επετειακές εκδηλώσεις του Μαξίμειου Πολιτιστικού Κέντρου

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι πέντε ετών λειτουργίας του «Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου» της, που αποτελεί καρπό της ποιμαντικής φροντίδας του μακαριστού Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κυρού Μαξίμου, διοργάνωσε επετειακές εκδηλώσεις, όπου το “παρών” έδωσε μεταξύ άλλων ο Πολιτευτής Σερρών της ΝΔ, Βέρρος Κωνσταντίνος.

Το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, στην κεντρική αίθουσα της εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης «Μυριόβιβλος» της Εκκλησίας των Σερρών, στο «Μαξίμειο Ίδρυμα», ο κ.Βέρρος παρέστη στην ακολουθία του Αγιασμού και την ονομασία της, σε αίθουσα «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», προς τιμήν του μεγάλου Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τέλος, ο κ.Βέρρος και όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πλούσια φωτογραφική έκθεση, που λειτούργησε στην αίθουσα «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», με τους σημαντικότερους σταθμούς της εικοσιπενταετούς λειτουργίας του «Μαξιμείου Ιδρύματος».

Το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέ­ρου π. Ιορ­δάνη Θεμελίδη, Διευθυντή του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου, με θέμα: «Μαξίμειο Ίδρυμα. Το όραμα και η προσφορά του», στην αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.
Ακολούθησε εκδήλωση λόγου και μέλους «Ἄς ψιθυρίζει ἔλεος. Ὡδή στήν Ὑπε­ραγία Θεοτόκο», από τη γυναικεία χορωδία «Ἁγία Κασσιανή ἡ ὑμνογράφος», υπό τη διεύθυνση της χοράρχου κ. Μαρίας Χαραλα­μπίδου.