Βέρρος Κωνσταντίνος παρουσίαση βιβλίου Δημήτρη Τσιόδρα

Ο κ.Βέρρος Κωνσταντίνος στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα στην Θεσσαλονίκη

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, παρουσίασε το βιβλίο του, «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης, διαδικτυακά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης.

Αμέσως μετά από τους χαιρετισμούς, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των προσωπικοτήτων τα οποία βρίσκονταν στο πάνελ. Ανάμεσά τους, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και άνθρωποι της Τ.Α.

Βέρρος Κωνσταντίνος παρουσίαση βιβλίου Δημήτρη Τσιόδρα

Η τοποθέτηση του συγγραφέα
«Πρωταρχικός στόχος θα ήταν η πολιτική ενοποίηση και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, όμως η Γαλλία και η Γερμανία δεν φαίνεται ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση», είπε σε δήλωση του.
Έπειτα, στην τοποθέτησή του για το βιβλίο, σημείωσε ότι ο γαλλογερμανικός άξονας είναι πιο αδύναμος από ποτέ, αλλά και ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι αδύναμη.

Βέρρος Κωνσταντίνος παρουσίαση βιβλίου Δημήτρη Τσιόδρα

Την εκδήλωση παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Πολιτευτής Σερρών της ΝΔ κ.Βέρρος Κωνσταντίνος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον ίδιο τον συγγραφέα, όσο και με αρκετούς από τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους.

ρεπορτάζ/φωτογραφίες: Κώστας Αργύρης