Βέρρος Κωνσταντίνος εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας

Ο κ.Βέρρος Κωνσταντίνος στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας

Η Νιγρίτα κι ευρύτερα η Βισαλτία το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου τίμησε την μνήμη των μαρτύρων του ολοκαυτώματός (17 έως 20 Ιουνίου 1913).

Το Σάββατο, 15 Ιουνίου, στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας έλαβε χώρα η εκδήλωση μνήμης, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και η αναγόρευση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημητρίου Χούπη, σε επίτιμο δημότη του Δήμου Βισαλτίας.
Προηγήθηκε η ομιλία της Δημάρχου Βισαλτίας Βάνας Πλιάκου και η ανάγνωση πρακτικού του Δημοτικού Συμβουλίου, περί αναγόρευσης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε επίτιμο Δημότη Βισαλτίας.
Ο κ.Χούπης δήλωσε συγκινημένος για την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του, ενώ μίλησε για τους αγώνες των προγόνων μας και για τις θυσίες των θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Βισαλτίας.

Το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το μνημόσυνο των θυμάτων του ολοκαυτώματος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Βέρρος Κωνσταντίνος εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας

Παρέστη σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική εξουσία του τόπου, κλήρος και λαός. Το “παρών” έδωσε ο Πολιτευτής Σερρών της ΝΔ κ.Βέρρος Κωνσταντίνος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα Καπετάν Γιαγκλή.